چگونه از رئیسمان درخواست اضافه حقوق کنیم؟

سئوال:

مشاور عزیز، من شغلم را دوست دارم اما حقوقم کافی نیست. کم کم دارم اذیت می‌شوم. همیشه می‌دانستم حقوقم پایین‌تر از حد معمول است اما در ماه دسامبر، با دو تن از همکارانم برای صرف ناهار به رستوران رفتیم و صحبت از حقوق‌هایمان به میان آمد.

یکی از آنها پرسید: «اگر اشکالی ندارد، می‌خواستم بپرسم چقدر حقوق می‌گیرید؟»

هر سه تایمان مبلغ درآمدمان را گفتیم و معلوم شد حقوق من از مبلغ دریافتی آنها چهار هزار دلار کمتر است. آنها وقتی شنیدند چقدر درآمدم پایین است، گفتند: «دختر! تو واقعا به اضافه حقوق نیاز داری.»

خیلی خجالت کشیدم. هر سه ما از نظر شغلی در یک سطح هستیم.

آخرین بار در ماه اکتبر با رئیسم درباره حقوقم صحبت کردم. او گفت: «به نظرم حقوقی که می‌گیری عادلانه است.» چه می‌توانستم بگویم؟ می‌توانستم با او مخالفت کنم اما چه فایده‌ای داشت؟

به نظر شما چه کنم؟ از توصیه و حمایت‌های شما ممنونم.

پاسخ مشاور:

دوست عزیز، وقتی از رئیست می‌خواهی درباره حقوق تو تجدید نظر کند و او بدون معطلی درخواستت را رد می‌کند، طبیعتا سرخورده می‌شوی. البته صداقت رئیس تو قابل ستایش است.

بسیاری از مدیران وقتی در چنین موقعیتی قرار می‌گیرند، می‌گویند: «بگذار ببینم چه کاری از دستم برمی‌آید.» سپس مدتی می‌گذرد و اصلا به روی خودشان نمی‌آورند که به تو قول داده بودند.

بعضی مدیران وقتی با درخواست اضافه حقوق روبه‌رو می‌شوند، می‌گویند: «کمی بیشتر زحمت بکش تا سال دیگر حقوقت را افزایش دهم.» به نظرم تو همین حالا هم کارمند سختکوشی هستی.

حداقل تو می‌دانی رئیست چه موضعی دارد. او فکر می‌کند حقوق تو منصفانه است و این اطلاعات سودمندی است.

رئیس گفت: «به نظر من میزان حقوقی که می‌گیری با کاری که انجام می‌دهی متناسب است.» دفعه بعد که با او درباره جایگاه شغلی، درآمد یا اهدافت صحبت کردی، از او بپرس که آیا امکانش وجود دارد به یک جایگاه شغلی بالاتر ارتقا پیدا کنی.

می‌توانی گفت‌وگو را این‌گونه پیش ببری:

مدیر: ممنون که امروز آمدی. گفت‌وگوی سازنده‌ای داشتیم. به نظرم برای سال ۲۰۱۸ برنامه فوق‌العاده‌ای داری.

تو: درست است. من هم از شما ممنونم. خیلی عالی می‌شود اگر این فرصت را به من بدهید که از فعالیت‌های روزمره فراتر بروم و افق دیدم را گسترده‌تر کنم. این واقعا به نفع من است.

مدیر: از شنیدنش خوشحالم. به نظرم تو یکی از بهترین اعضای تیم هستی.

تو: متشکرم. سال گذشته درباره سطح حقوقم با شما صحبت کردم. از اینکه با من روراست بودید واقعا سپاسگزارم. دوست دارم در سال ۲۰۱۸ از نظر حرفه‌ای و شخصی پیشرفت کنم و میزان درآمدم افزایش پیدا کند. می‌خواستم ببینم آیا امکانش وجود دارد که شغلم کمی گسترش پیدا کند تا بتوانم کارهای ارزشمندتری انجام دهم و به واسطه کارهایم، حقوقم را افزایش دهید؟ نظر شما چیست؟

پاسخ مدیرت به این سوال، اطلاعات خوبی به تو می‌دهد. می‌توانی بفهمی چقدر از تو حمایت می‌کند. در اینجا چهار نمونه از پاسخ‌هایی را که ممکن است بشنوی ذکر می‌کنم. این پاسخ‌ها بر اساس میزان حمایت مدیر از کارمند طبقه‌بندی شده‌اند:

  1. حداکثر حمایت: خوشحالم که دوراندیش هستی. اجازه بده درباره سوالت فکر کنم و تا سه یا چهار هفته دیگر، دوباره قرار ملاقات بگذاریم. در این مدت، می‌توانی ایده‌هایت را جمع و جور و سازماندهی کنی تا بتوانی آنها را با من در میان بگذاری و بگویی به نظرت نیازهای این واحد و سازمان چیستند. مشتاقم که این گفت‌وگوها ادامه پیدا کند.
  2. حمایت متوسط: صحبت‌هایت را درک می‌کنم. هیچ‌کس از درآمدش راضی نیست و همه دوست دارند حقوقشان بیشتر شود. اجازه بده ببینم در سال ۲۰۱۸، جایگاه شغلی خالی داریم یا نه. اگر فرصت شغلی مناسبی برای تو پیدا کردم، تو را ارتقا می‌دهم. اگر جایگاهی پیدا نشد، با کمال میل در سازمان جست‌وجو می‌کنم تا ببینم آیا سایر واحدها به تو نیاز دارند یا خیر. اصلا دلم نمی‌خواهد به واحد دیگری منتقل شوی اما درک می‌کنم اگر بخواهی کاری را انجام دهی که به صلاحت است.
  3. حداقل حمایت: سال گذشته، هر کاری از دستم بر می‌آمد برای افزایش حقوقت انجام دادم و برایم کمی سخت است که امسال هم حقوقت را افزایش دهم. بودجه ما محدود است. اگر حقوقت را بیش از حد معمول افزایش دهم، صدای بقیه کارکنان درمی‌آید. اگر این شغل پاسخگوی نیازهای تو نیست، کاملا درک می‌کنم اگر بخواهی استعفا دهی. مطمئنم اگر بخواهی از اینجا بروی، از قبل به ما خبر می‌دهی.
  4. پاسخ مدیری که هیچ حمایتی نمی‌کند: جدی؟ فکر کنم سال گذشته پرونده این موضوع را بستیم و رفت!

ساده‌ترین راه برای تشخیص یک مدیر واقعی از یک مدیر متظاهر و ترسو این است که مدیران واقعی، آماده گفت‌وگو بر سر موضوعات مهم، حساس و چالشی هستند. آنها نیاز ندارند همه چیز را تحت کنترل داشته باشند. اما مدیران ترسو همیشه باید همه چیز را تحت کنترل خودشان داشته باشند.تو باید استعدادها و زمان ارزشمندت را صرف همکاری با مدیری کنی که استحقاق تو را دارد. مدیر فعلی تو ممکن است جزو این افراد باشد یا نباشد. اگر درآمد تو کمتر از حد معمول است و پاسخگوی نیازهایت نیست، به دنبال کاری بگرد که حق و حقوقت را به درستی پرداخت کنند. اگر چنین نکنی، همیشه به خودت مدیون خواهی بود.وقتی موضوع حقوق را با مدیرت مطرح کنی، بلافاصله جواب این سوال را پیدا می‌کنی: «آیا بمانم و اهدافم را در همین شرکت دنبال کنم یا دنبال سازمانی باشم که دریچه‌ای به سوی فرصت‌های شغلی جدید در برابرم می‌گشاید؟» هر تصمیمی بگیری، ما تو را تشویق و حمایت می‌کنیم.

  1. در مورد پیشنهاداتی که مشاوران خارجی ارائه کرده‌اند، قبل از پذیرش و به‌کارگیری این پیشنهادات، بررسی کنید که آیا با توجه به شرایط و بافت اجتماعی - اقتصادی کشورمان، اجرای این پیشنهاد به مصلحت است. این وبلاگ مسئولیتی در قبال کاربرد این پیشنهادات توسط خوانندگان ندارد.
  2. لطفا نظرات و تجربیاتتان را با خوانندگان وبلاگ در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا