لینک‌های هفته ۸

فارسی

  1. هزینه شروع یک کسب‌وکار در کشورهای مختلف چقدر است؟ – یک پزشک
    • به احتمال خیلی زیاد نیوزیلند بهترین جا برای شروع کشب و کاره. هزینه شروع کار در آن ۴۳.۴۸ دلاره و بانک جهانی این کشور را از نظر سهولت راه‌اندازی کسب‌وکار در رتبه نخست قرار داده.
    • خاورمیانه: کشورهای منتخب: قراقستان ۱۲، ایران ۳۱، ترکیه ۱۸۱ و عمان ۵۰۲ دلار
    • اروپا: انگلیس با ۱۲ پوند ارزان‌ترین؛ ایتالیا با ۴۸۹۵ دلار گران‌ترین. ۱۲ کشور هزینه‌ای کمتر از ۱۰۰ دلار دارند و ۱۱ کشور دیگر هزینه‌ای بیش از ۱۰۰۰ دلار. البته در کشور اسلوونی نیازی به هیچ هزینه‌ای نیست و فقط باید ۷۵۰۰ یورو (۸۹۰۰ دلار) سرمایه‌گذاری کنید.
    • مشاهده نقشه مرتبط به خاورمیانهاروپافریقا
  2. تفسیر آزمایش خون آنلاین + آزمایش خون در منزل! یک پزشک – رپورتاژ این خدمت از سایت هوم‌کا، به همراه راهنماهایی درباره ناشتا بودن، انواع آزمایشها و اصطلاخات رایج در این آزمایشات
  3. مطالعات درباره مالتی‌تسکینگ چه می‌گویند؟ – یک پزشک – چندکارگی یک تهدید بزرگ برای سلامتی است؛ نه یک افتخار و مدال قهرمانی
  4. ارتش چین از یک «درون» زیرآبی به شکل یک ماهی رونمایی کرد – یک پزشک – سازندگانش البته اهداف اموزش و علمی و مطالعه حیات زیرآبی را برجسته کرده‌اند. ولی نمی‌توان توانایی‌اش را در جاسوسی و نظارت انکار کرد. چند وقت پیش هم یک شرکت آلمانی یک درون به شکل پرنده طبیعی ساخته بود.
  5. فهرست‌ کتاب‌هایی که باراک اوباما در تابستان قصد خواندنشان را دارد – یک پزشک / توییتر – تصویر
    • از این بین، کتاب سرزمین اعداد بزرگ (Land of Big Numbers) باید شروع خوبی درباره مطالعه درباره اقتصاد نوین چین باشه. (درباره این کتاب در NPR)
  6. بهره‌برداری از ۵ پروژه صنعتی و معدنی میدکو – دنیای‌‌اقتصاد – با ارزش سرمایه‌گذاری ۴۰ هزار میلیارد تومان به‌صورت ویدئوکنفرانس و با حضور رئیس‌جمهور به بهره‌برداری رسید.
  7. فروش بی‌سابقه استارت‌آپ چینی لی‌اتو در ماه ژوئن – دنیای اقتصاد
  8. انقلاب بزرگ بعدی در صنعت خرید آنلاین در راه است؟ – تجارت پیام، تجارت الکترونیک را می‌بلعد – دنیای اقتصاد
  9. تجربه ریان اسمیت، بنیان‌گذار شرکت کوالتریکس: بازآفرینی کسب‌وکار وقتی همه چیز خوب است – دنیای اقتصاد / HBR – بسیار خواندنی
  10. قابلیت‌های مهم سیستم‌عامل هوآوی HarmonyOS برای دنیای تبلت‌ – دنیای اقتصاد
  11. کلید تنظیم تنبل‌ها در محیط‌کار – دنیای اقتصاد / HBR – هشت راهکار برای مدیریت همکاری که کارهایش را انجام نمی‌دهد
  12. علاقه اکثر کارکنان حوزه فناوری به تغییر شغل – دنیای اقنصاد – تنها ۲۹ درصد از کارکنان حوزه فناوری قصد دارند مشاغل فعلی خود را تا ۱۲ ماه آینده حفظ کنند
    • ۱۴ درصد بر عهده گرفتن مشاغل تازه در شرکت‌هایی متفاوت هستند
    • ۱۱ درصد می‌خواهند کسب و کار شخصی خودشان را ایجاد کنند
    • ۱۱ درصد قصد دارند مشاغل پاره‌وقت داشته باشند
    • ۱۱ درصد به‌دنبال تغییر محل جغرافیایی کار
    • ۱۰ درصد هم به‌دنبال پیمانکار شدن هستند
    • ۸ درصد افراد هم کلا قصد دارند در حوزه‌ای جدید به غیر از فناوری مشغول به‌کار شوند.
    • بررسی‌های سی دبلیوجابز حاکی است ظرف ماه‌های آینده حوزه فناوری با کمبود نیروی متخصص و ماهر مواجه می‌شود و تلاش برای تغییر شغل این بخش را به‌شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد.
  13. مروری بر GPT-3 – دنیای اقتصاد – بسیار خواندنی – واقعا خلاصه کردنش حیفه، ولی کلیاتش اینه:
    • این سیستم از تکنیکی به نام «Text In,Text Out» (ورود متن، خروج متن) استفاده می‌کند. این تکنیک می‌تواند هر دستوری مربوط به زبان انگلیسی را به خوبی کامل کند مانند ادامه مقاله، ادامه یک داستان تخیلی، ادامه یک تحقیق یا حتی ادامه یک شعر! در این تکنولوژی ۱۷۵ میلیارد پارامتر استفاده می‌شود و فعلا این توانایی را دارد که بتواند ۵/ ۴ میلیارد کلمه در روز تولید کند.
    • استفاده از هوش‌مصنوعی برای بازآفرینی آثار مشهور ادبی
    • ابزار Copilot – شرکت‌های گیت‌هاب و OpenAI از ابزاری جدید مبتنی بر هوش‌مصنوعی به نام Copilot رونمایی کردند که می‌تواند به اپلیکیشن ویژوال استودیو کد ادیتور اضافه شود و در کدنویسی به کاربر کمک کند. گیت‌هاب اعلام کرد که ابزار Copilot قادر به ارائه عملکردی فراتر از ارائه کدهای از پیش‌ تعریف‌شده به آن است. به این معنی که می‌تواند کدی را که پیش‌تر نوشته‌ شده را تجزیه و تحلیل کرده و یک کد جدید مطابق با آن ایجاد کند. ابزار Copilot با زبان‌های برنامه‌نویسی پایتون، جاوا اسکریپ، تایپ اسکریپ، رابی (Ruby) و Go سازگار است. گیت‌هاب از این دستاورد به عنوان تحولی بزرگ در برنامه‌نویسی دو نفره یاد می‌کند؛ جایی که دو کدنویس روی یک پروژه کار و اشکالات یکدیگر را اصلاح می‌کنند تا فرآیند توسعه را سرعت ببخشند. در اینجا، ابزار Copilot نقش کدنویس دوم را ایفا و به صورت مجازی همراهی می‌کند.توسعه این ابزار، اولین پروژه بزرگ حاصل از سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری مایکروسافت در شرکت OpenAI است که اکنون تحت مدیریت سم آلتمن فعالیت دارد. ابزار Copilot مبتنی بر پلت‌فرمی‌ جدید تحت عنوان OpenAI Codex ساخته شده است.
  14. آغاز به‌کار سامانه پیکره‌های «ایرانداک» (ساپا) – ایسنا – در پاسخ به نیاز پژوهشگران کشور در آسان‌سازی فرآیند پژوهش، در نشانی https://sapa.irandoc.ac.ir راه‌اندازی شده و در دسترس همه پژوهشگران کشور قرار گرفته است.
  15. بازار پر‌پیچ و خم «تولید محتوا» در ایران – دنیای اقتصاد – بررسی نیازها و چالش‌های محتوایی شرکت‌ها، در گفت‌وگو با بنیان‌گذاران مجموعه «این وان مین»
  16. دورکاری از منظر بهره‌وری – دنیای اقتصاد – سیزدهمین عصرانه بهره‌وری انجمن بهره‌وری ایران با موضوع بررسی دورکاری از نگاه بهره‌وری، ۳۰ خرداد۱۴۰۰ با حضور صاحب‌نظران برگزار شد. + ۱۵ نکته درباره دورکاری
  17. کریپتوجکینگ چیست؟ – دنیای اقتصاد – اگر دستگاه رایانه‌‌ شما بیش‌ از حد گرم می‌شود، اگر قطعات خنک‌کننده آن بیش‌ از حد کار می‌کنند، اگر سرعت پردازش رایانه شخصی یا اداری شما به‌شدت کاهش پیدا کرده یا اگر هزینه برق منزل یا محل‌ کارتان به‌شکل تعجب‌آوری افزایش پیدا کرده است، همه اینها می‌تواند نشانه این باشد که با دستگاه شما استخراج ارز دیجیتال انجام می‌دهند یا به عبارت دیگر، دستگاه‌ شما در معرض حمله «کریپتوجکینگ» (Cryptojacking) یا «رمزارزربایی» قرار گرفته است!
  18. (داستان سفر کارآفرینی) لورین آسئو: طعم خوش موفقیت با غذاهای ارگانیک – دنیای اقتصاد /  Thrive Global : لورین آسئو، یکی از جوانانی است که نامش در لیست کارآفرینان زیر ۳۰ سال مجله فوربس به چشم می‌خورد. او موسس شرکت Fresh ‘n Lean است؛ بزرگ‌ترین شرکت تهیه و تحویل غذای ارگانیک در آمریکا که بیش از ۳۵۰ کارمند دارد و درآمد سالانه‌اش بالای ۴۰ میلیون دلار است. لورین افتخار می‌کند که پرچمدار انقلاب صنعت غذاست. ماموریت آنها این است که دسترسی به غذای ارگانیک، آسان و مقرون به صرفه باشد. حالا کسانی که مشغله دارند و وقت آشپزی ندارند، مجبور نیستند غذاهای ناسالم سفارش دهند. آنها می‌توانند غذای سالم بخورند. Fresh ‘n Lean، معنای فست‌فود را تغییر داده. غذاهای این شرکت به صورت بسته‌بندی، یخ‌زده و آماده طبخ است و ارزش غذایی آنها بسیار بالاست.
  19. کتابی برای تغییر جهت بنگاه‌ها با تکیه بر ذهنیت موفقیت؛ «بنگاه اجتماعی در جهان دچار گسست» – صندوق بازنشستگی کشوری – این کتاب که حاوی روندهای جهانی سرمایه انسانی موسسه دیلویت (Deloitte ۲۰۲۱) است به سفارش موسسه راهبردهای بازنشستگی صبا (نهاد پژوهشی صندوق بازنشستگی کشوری) توسط رضا مجیدزاده ترجمه و در ۹۳ صفحه منتشر شده است. دانلود
  20. لندن؛ بزرگ‌ترین اکوسیستم استارت‌آپی اروپا – دنیای اقتصاد – طبق اعلام بنیاد نوآوری نستا (Nesta)، بیش از ۲۰۰انکوباتور و ۱۶۰ شتاب‌دهنده در حال حاضر در بریتانیا فعال هستند و سالانه از بیش از ۳۵۰۰ کسب‌وکار جدید حمایت می‌کنند. عمده فعالیت‌های این مراکز در لندن صورت می‌گیرد. بزرگ‌ترین شتاب‌دهنده تکنولوژی اروپا، به نام لول ۳۹ (Level 39) در لندن واقع شده که ۱۲۵۰ پیشرو در استارت‌آپ‌های مالی، خرده‌فروشی، شهر هوشمند و امنیت سایبری را گرد هم می‌آورد. …
  21. بدون فیلتر: داستان اینستاگرام – پادکست پی پلاس

انگلیسی

  1. Open Insulin – مت مالنوگ – یک پروژه ۶ ساله متن باز (اوپن سورس) برای تولید انسولین
  2. داستان خلق پرکاربردترین دیتابیس دنیا: SQLite – اپیزود ۰۶۶ پادکست CoRecursive

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا