نمودار این پست به یاد موندنیه. این نمودار حاصل نتایج نظرسنجیهای انجام گرفته توسط محققان دانشگاه کمبریج از ۴.۸ میلیون نفر از ۱۶۰ کشور جهان بین سالهای ۱۹۷۳ تا ۲۰۲۰ توسط هست. همونطور که دیده میشه نسلهای جدیدتر از دموکراسی ناامیدتر میشن. دلیل این سرخوردگی هم اینه هم عمدتا اینه که از اوایل دهه ۲۰۰۰ اقتصاد متزلزل شد و بعد رکود اقتصادی سال ۲۰۰۸ شرایط رو وخیم تر کرد، در نتیجه شاهد اختلاف در فرصتهای زندگی هستیم. رابرتو فوآ، نویسنده ارشد این تحقیق میگه:
وقتی که شما نابرابری و خصوصا نابرابری در در ثروت دارید، افرادی دارید که موفقیت آنها در زندگی با استعداد یا تلاش آنها تعیین نمی شود، بلکه شانس موفقیت آنها در زندگی با نوعی امتیاز تعیین می شود.
حدس میزنم منظور از امتیاز (Privilege) نقل قول بالا، امتیاز سیاسی (مثلا وابستگی به طبقه حاکم ) یا امتیاز اجتماعی (زندگی در طبقات اجتماعی بالاتر جامعه) باشه.
این نوشته در ادامه به رابطه بین این سرحوردگی و پوپولیسم و انتخابات پیش روی آمریکا می پردازه.
نامگذاری چهار نسل:
- نسل “اینتروار” (متولدین بین دو جنگ جهانی): متولدین بین سالهای ۱۹۱۸ تا ۱۹۴۳
- نسل “بیبی بومر” (دوره انفجار جمعیت در آمریکا): متولدین بین سالهای ۱۹۴۴ تا ۱۹۶۴ – این نسل زاد دوره رفاه و رونق اقتصادی در جهان به شمار میآیند.
- نسل X: متولدین سالهای ۱۹۶۵ تا ۱۹۸۱
- نسل Y (یا نسل هزاره): متولدین سالهای ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۶
در مطلب سایت عصرایران (اینجا) بعضا نسلها رو اشتباه گفته بود و نمودار به این قشنگی رو هم نشون نداده بود!
یاد نقل قولی از داوینچی افتادم:
بیچاره دانش آموزی که از استادش پیشی نگیرد.
Poor is the pupil who does not surpass his master.
حالا باید گفت بیچاره جامعهای که پسر هرچقدر هم تلاش کنه، نتونه به پدرش برسه! حتما شما هم در محیط کار یا در میان دوستان و آشنایانتون دیدید مدیرهایی رو که دارن بازنشسته میشن، یا حتی بازنشسته شدن و باز هم سر کار میان، درآمد خوبی هم دارن، ولی دارن خرج بچه های ۳۰ سال به بالاشون رو میدن. بر این جامعه و شرایطش باید فاتحه فرستاد.
به روز رسانی ۹۹/۰۸/۰۳: در یکی از گزارشات سازمان ملل متحد، نابرابری به عنوان یکی از پنج ابرروند جهان معرفی شده: نابرابری هم یک چالش پیچیده است، موضوعی که در داخل کشورها با سیاستگذاریهای ملی قابل حل است، اما رسیدگی به نابرابریهای مابین کشورها، شامل شکاف فناورانه، نیاز به تلاشها و همکاریهای چندجانبه دارد. (منبع)