آیا برای کار در یک پروژه هوش مصنوعی حتما باید متخصص پایتون باشیم و در آمریکا یا یه کشور توسعه یافته دیگه کار کنیم؟ در این گزارش میبینیم حداقل نیمی از کارهای بیشتر پروژه های هوش مصنوعی صرف تمیزکردن دادهها و برچسبگذاریشون میشه و اینکارها اغلب در روستاهای هند انجام میشن.
قبلا مشتریها کارهاشون رو از طریق Mturk آمازون، جمعسپاری (Crowdsourcing) میکردند، ولی با توجه به بحث امنیت اطلاعات حدود ۴-۵ سالی میشه که این کار رو به پلتفرمهای تخصصی این کار میسپرن، یعنی شرکتهایی کاملا هندی Infolks و یا هندی-آمریکایی مثل iMerit.
جالبه که بدونیم سوابق مدیرعامل و بنیانگذاران این دو شرکت کاملا متفاونه:
مدیرعامل Infolks آقای Mujeeb Kolasseri یه آقای حدودا ۳۰ ساله است که دبیرستانش رو هم تموم نکرده، مدتی کارگر بوده و بعد در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶، از طریق پلتفرم Mturk مشغول کارهای خرد برچسبگذاری دادهها میشه. بعدش هم ۲۵ هزار روپیه (حدود ۳۵۰ دلار آمریکا) از برادرش و یکی از دوستاش قرض میگیره و شرکت خودش رو تاسیس میکنه. الان هم حدود ۲۰۰ نفر پرسنل داره که بیشترشون بین ۲۰ تا ۲۵ سال سن دارن.
از اون طرف خانم Radha Basu بنیانگذار و مدیرعامل شرکت iMerit، حدود ۲۰ سال در شرکت HP کار کرده و در اواخر کارش در این شرکت مسئول گروه راهکارهای کسب و کارهای بزرگ (Enterprise) این شرکت بوده. بعدش یکی دو جا مدیرعامل بوده و یه شرکت دیگه رو تاسیس کرده تا اینکه در سال ۲۰۰۷ شرکت iMerit رو تاسیس میکنه. الان هم مدیرهای شرکتش هم آدمهای جا افتادهای از هند و آمریکان.
توماس فریدمن در کتاب «جهان مسطح است» مثالهای زیادی از شرکتهای هندی میزنه که کارشون تهیه نیروی کار ارزون و آموزش دیده برای کارهایی مثل اپراتوری مرکز تلفن (Call Center) و حسابداری و برنامهنویسی کامپیوتره و مشتریهای بزرگی مثل DELL و Microsoft دارند. حالا میبینیم با رونق هوش مصنوعی، نیروی کار هند هم داره جذب این کارها میشه.