۱. فناوری هر چیزی است که بعد از تولد شما اختراع شده باشد. – آلن کی (دانشمند علوم کامپیوتر و برنده جایزه تورینگ)با این تعریف هوشمندانه، اتوموبیل، یخچال، ترانزیستور و نایلون از نظر ما فناوری نیستند – فقط چیزهای قدیمی و ساده هستند. اما آنها زمانی برای پدربزرگ من فناوری بودند. با همین منطق، CD، اینترنت، تلفن همراه و GPS برای من فناوری هستند – اما برای بچه من نه!۲. فناوری هرچیزی است که هنوز (درست) کار نمیکند. – دانیل هلیس (دانشمند علوم کامپیوتر، مخترع، کارآفرین و نویسنده آمریکایی)بینشی که در این تعریف حیلهگرانه مدفون است، این است که اختراعات موفق از آگاهی ما محو می شوند. موتورهای الکتریکی زمانی فناوری بودند – جدید بودند و عملکرد خوبی نداشتند. ولی وقتی تکامل پیدا میکنند، به نظر میرسد که ناپدید می شوند، حتی اگر تکثیر یافته و در خانه و دفاتر ما جاسازی شده باشند. آنها کاملاً بی صدا و بدون دردسر کار میکنند، بنابراین دیگر به عنوان «فناوری» ثبت نمی شوند.۳. داگلاس آدامز، طنزپرداز و داستان نویس، با پیشنهاد یک چرخه حیات طبیعی برای فناوری ها، تعاریف Hillis و Kay را تکمیل کرد. وی در مقاله ای کوتاه در سال ۱۹۹۹ نوشت:- هر آنچه هنگام تولدتان از قبل در دنیا وجود داشته باشد، نرمال و طبیعی است.
- هر چیزی که در فاصله زمانی ۱۵ تا ۳۵ سالگی شما اختراع شود، فوقالعاده هیجانانگیز و خلاقانه است و میتوانید شغلی در آن زمینه پیدا کنید.
- هر چیزی که بعد از ۳۵ سالگی شما اختراع شود، خلاف نظم طبیعی و آغاز پایان تمدن است، ولی به مرور که با آن آشنا میشویم (بعد از حدود ده سال) به تدریج به نظرمان خوب میشوند.
این لیست را برای فیلم، موسیقی، نرمافزارها و تلفنهای همراه اعمال کنید تا بفهمید چند سال دارید!{ظاهرا در بندهای ۳.۲ و ۳.۳ کوین کلی سالها رو کمی پس و پیش گفته} ما دیگر صندلی را به عنوان یک فناوری در نظر نمیگیریم. اما زمانی بود که ما نمیدانستیم که صندلی باید چند پایه داشته باشد، ارتفاع پایهها چقدر باشد، و وقتی سعی میکردیم از آنها استفاده کنیم، اغلب «خراب می شدند» (Crash).
ادامه متن در وبلاگ کوین کلی: نظرات هایدگر (فیلسوف آلمانی) و برنارد اشتیگلر (شاعر فرانسوی)، درباره تکنولوژی، و ریشه این کلمه در یونان (تخنه و لوگوس)
دعوت به گفتگو: نقل قولها را معمولاً نمیتوان به عنوان توصیهای قطعی یا مفهومی علمی یا حتی یک موضعگیری مشخص در نظر گرفت. این نوع جملهها، صرفاً تلنگری برای اندیشیدن، برای ساماندهی بهتر به دانستهها و خاطرات و نیز بهانهای برای حرف زدن با دوستانمان هستند.
بنابراین ابراز عقیده در مورد این نقل قولها، میتواند نقطه شروع مناسبی برای تمرین تفکر نقادانه باشد.
جهت مشاهده تصویر بزرگ، روی تصویر بالا کلیک کنید.