به فارسی:
- پادکست ۱۰ صبح به بهانه روز جهانی طراحان وب سایت، یه مطلب جالب منتشر کرده.
تو سالهای ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ که تازه وبسایتها ایجاد شده بودن، فقط قشر محدودی از آدمها مثل دانشجویان دانشکدهی کامپیوتر یا دانشمندان فیزیک با وب آشنا بودن و ازش استفاده میکردن. در این دوره، تو کل دنیا هم فقط ۵۰ تا وب سرور وجود داشت. ادامه این مطلب در اینستاگرام ۱۰ صبح
- اتوماسیون فرآیند رباتیک (RPA) چیست؟ در مطلب «بهترین نرم افزار BPMS کدام است؟» اشارهای کوتاه به RPA شده بود. این مطلب از چارگون، مزایا و موارد کاربرد RPA رو میگه.
- شهرهای ۱۵ دقیقهای: با مفهوم جالب شهرهای ۱۵ دقیقهای در این مطلب از سایت Fast Company آشنا شدم. خواستم دربارهاش کمی بنویسم که دیدم سایت ۸ صبح در مطلبی با عنوان شهرهای ۱۵ دقیقهای یا استراتژی کلانشهرها در مقابله با کووید-۱۹ در این مورد نوشته. یه مورد دیگه: این سایت وزین کار برادران افغانستانی ماست.
به انگلیسی:
- قبلا Airtable رو معرفی کردم و گفتم عجب چیز باحالیه. حالا NocoDB ادعا میکنه یه برنامه متنباز جایگزین برای Airtable هست که میتونه پایگاه دادههای مختلفی مثل MySQL, PostgreSQL, SQL Server, SQLite & MariaDB رو به یه صفحهگسترده هوشمند تبدیل کنه. لینک به گیتهاب NocoDB. لینک به خبر مرتبط در هکرنیوز.
- گرانترین عدد مهندسی و یا چگونه میتوان روی محدودیت دانش قیمت گذاشت. با تخمین آقای سورجان سینگ، این عدد فقط برای شاتل فضایی، ۱.۵ میلیارد دلار هزینه درست کرده. مورد شگفتانگیزتر این که این عدده نماینده چیه و چگونه به وجود آمده. این عدد یک نام بی ادعا دارد: فاکتور ایمنی (Safety Factor).
- کلیپ ۲ دقیقهای تاریخ طراحی وب به مناسبت ۳۰ سالگی طراحی وب سایت و پست وبلاگی مرتبطش. از تولد HTML و CSS و جاوا اسکریپ گرفته، تا ایجاد گوگل و وردپرس و فیسبوک و …
- جناب ناوال راویکانات یک رشته توییت زده با موضوع «جطور پولدار شویم؟» و بعد این توییتها و مصاحبههایی که در این خصوص باهاش انجام شده رو در این مطلب گردآوری کرده. (اگر با ناوال راویکانات آشنا نیستید بهتره اول این مطلب رو ببینید.) سایت طرفداری هم ظاهرا بخشهایی از این مطلب رو ترجمه و در دو قسمت منتشر کرده: قسمت ۱ – قسمت ۲. هنوز فرصت نشده تمومش کنم.