مقدمه:
یکی از مشکلترین قسمتهای آزمون آیلتس و تافل، قسمت شنیداری یا Listening اونه و چاره کار شنیدن مداوم صحبتهایی در موضوعات مختلفه. حدود ۱۳ سال که پیش اولین باز امتحان آیلتس دادم، منابع بسیار محدود بود و برای ۳ سی دی شامل اخبار BBC گوش دادم. با این وجود کمترین نمره رو در این بخش گرفتم، یعنی ۶.۵.
دو سه سال پیش یک بار همین جوری و بدون هیچ تمرین یا کلاس قبلی، یک آزمون ماک دادم و به طرز باورنکردنی در بخش لیسنینگ نمره ۷.۵ گرفتم. حدسم اینه که این نمره نتیجه تماشای سریالهایی مثل Breaking Bad و Game of Thrones بوده، در حالیکه اونها رو فقط و فقط به خاطر لذتی که از روایت کشنده و مهیجشون میبردم، دنبال می کردم. و با وجود اینکه بر خلاف توصیه معلمهای زبان، بیشتر قسمتهاش رو با زیرنویس (و حتی گاهی زیر نویس فارسی) میدیدم، همین نوع تماشای سریال هم تاثیر خیلی خوبی روی تقویت مهارت شنیداریم داشت. یه تجربه جالب دیگه هم این بود که خیلی اوقات میگفتم اینجای سریال رو درست ترجمه نکردن 🙂
بگذریم، الان از بخش شنیداری IELTS نمره ۸ رو لازم دارم، و از بقیه قسمتها نمره ۷ رو و فرصت زیادی هم برای تماشای فیلم و سریال ندارم. میخواستم برم سراغ همون اخبار بی بی سی، که یه دفعه گفتم چرا پادکست انگلیسی گوش نکنم. و اینجوری بود که با «رادیو فریکونومیکس» رو پیدا کردم و در این یکی دو هفتهای که دارم بهش گوش میکنم، بینهایت از صحبتهاشون لذت میبرم.
ضمنا قبلا درباره مشکل رایج رفت و آمد بین خانه و محل کار نوشتم. یکی از راههای پیشنهادی برای کاهش اثرات این مشکل، و یا استفاده بهینه از این زمان، میتونه گوش دادن به پادکستها باشه. و چه بهتر که همزمان با تسهیل رفت و آمد، هم زبان انگلیسیمون رو تقویت کنیم و هم با موضوعات جدید و جالب آشنا بشیم. اینجاست که رادیو فریکونومیکس به عنوان صدرنشین فهرست «۱۰ پادکست برتر برای تغذیه مغز و سهولت رفت و آمد» به شدت توصیه میشه.
معرفی پادکست رادیو فریکونومیکس:
مجری و مهمان دائمی رادیو فریکونومیکس، همان نویسندگان کتاب معروف فریکونومیکس، یعنی استیون دوبنر (روزنامه نگار) و استیون لویت (اقتصاددان) هستند.، به عنوان مهمان دائمی.
در اپیزودهای اول، جنبهی اقتصادی در صحبتها پررنگتر بود و مشخصاً قرار بود مخاطب متوجه شود که بسیاری از رویدادها و روندهای زندگی روزمره را با استفاده از علم اقتصاد، بهتر میتوان درک کرد. اما به مرور زمان، موضوعات این پادکست گستردهتر شده و امروز، دیگر به اقتصاد محدود نیست. روانشناسی، سیاست و زندگی روزمره، از جمله موضوعاتی هستند که در سالهای اخیر توسط پادکست فریکونومیکس پوشش داده شدهاند. متمم
این پادکست هفتگی در سپتامبر ۲۰۱۰ ایجاد شده، و سایت بسیار حرفهای داره که علاوه بر متن بیشتر قسمتها، میتوانید مراجع استفاده شده و لینک به مقالات مورد اشاره رو هم در آن ببینید.
از سال ۲۰۲۱ ، رادیو میزبان برنامههای زیر است:
- فریکونومیکس، با استفان دوبنر.
- افرادی که (بیشتر) آنها را تحسین می کنم، با استیون لویت.
- سئوالات غیر احمقانه (یا سئوالات احمقانه ممنوع)، با استفان دوبنر و آنجلا داکورث (نویسنده کتاب Grit).
- سودیر اینترنت را می شکند، با سودیر ونکاتش.
همه این برنامهها را میتوانید با جستجوی عبارت «Freakonomics Radio + Stitcher» در برنامههای تخصصی (گوگل پادکستر، کست باکش، آی تیونز، … پیدا کنید)