مقاله “تحلیل الگوهای به کارگیری نوآوری باز در صنعت نفت مطالعه موردی: شرکت استات اویل و شل” یکی از بهترین مقاله هایی بود که در سالهای گذشته در زمینه نوآوری باز خوندم. یه مقاله ۹ صفحه ای، بدون هیچ روده درازی، اول مفهوم نوآوری باز رو خیلی سریع مرور کرده و بعد فرآیند اجرا، مدل پیاده سازی و عوامل کلیدی موفقیت شرکتهای Statoil و Shell رو ارائه کرده.
منبع: ماهنامه اکتشاف و تولید نفت و گاز، پیاپی ۱۱۷ (آبان ۱۳۹۳) – چون لینکش کار نمی کرد، خود فایل رو برای مطالعه و دانلود اینجا قرار دادم.
- داستانش هم این بود که بعد از اینکه شرکت مپنا به عنوان یکی از اولین شرکتهای E&P ایرانی توسط وزارت نفت انتخاب شد، مدیرمون ازم خواست که ساختار سازمانی شرکتهای E&P خارجی رو بررسی کنم. حین بررسی هام دیدم Statoil (که چندسالی هست به Equinor تغییر نام داده) خیلی قشنگ داره از نوآوری باز در حل چالشهای عمده شرکتش استفاده می کنه.
- حدود سه سال پیش هم که زمزمه خروج آمریکا از برجام و تحریم مجدد بود، ازمون خواسته شد که راهکارهای شرکت رو برای سناریوهای خوشبینانه و بدبینانه سال آینده ارائه کنیم، که من هم نوآوری باز رو به عنوان یکی از راهکارها پیشنهاد دادم، بعدش برای آماده سازی ارائه راهکارها به مدیریت ارشد در اینترنت دنیال موضوع بودم که به این مقاله رسیدم.
- سال گذشته هم در جلسات تعیین استراتژیهای بخش نفت و گاز شنیدم قراره از نوآوری باز در گروه مپنا استفاده شه.
- البته فعلا که خبری نشده!