لینک‌های هفته ۴

این هفته چند تا خبر خیلی مهیج در رابطه با هوش مصنوعی، میکروسکوپ کوانتومی، خبرهای خوب از گوگل و وردپرس، و چند مطلب و پادکست خوب برای معرفی داشتم و بنابراین منتظر بودم که جمعه برسه و اونها رو با خوانندگان ریکامندو به اشتراک بگذارم (البته طاقت نیاوردم و این یکی رو زودتر گفتم). کمربندهاتون رو محکم ببندید که رفتیم …

فارسی

  1. آیا زبان‌ در آینده منسوخ می‌شود؟ – ایرنا – ایلان ماسک، مدیرعامل کمپانی نورالینک،‌ در مصاحبه‌ای گفت به عقیده او، تراشه‌های مغزی این کمپانی در ۵ تا ۱۰ سال آینده، موضوع یادگیری زبان‌های خارجی را به کلی بی‌معنی می‌کنند. این تراشه‌ها که در مغز افراد کاشته می‌شوند می‌توانند به صورت آنی گفتار را ترجمه کرده و به زبان مورد مکالمه فرد در ذهن او پخش کنند.
  2. یادگیری ماشینی برای تشخیص زبان بدون نیاز به سوپرویژن فیسبوک – پادکست رایدو گیک (دقیقه ۱۷:۴۰) – لینک به مقاله منبع این قسمت از پادکست – لینک به ترجمه متن خبر (نبض فناوری)
  3. میکروسکوپ کوانتومی ناممکن را ممکن کرد‍! – نبض فناوری – این میکروسکوپ انرژی خود را از درهم‌تنیدگی کوانتومی تامین می‌کند. این پیشرفت به بهبود همه‌ی فناوری‌های موجود از سیستم‌های ناوبری گرفته تا دستگاه‌های ام‌.آر.آی کمک می‌کند. در بهترین میکروسکوپ‌های نوری جهان از لیزرهایی استفاده می‌شود که میلیاردها بار از خورشید روشن‌تر هستند. بافت‌های حساس بیولوژیکی مانند سلول‌های انسان مدت زمان کمی در این میکروسکوپ‌ها دوام می‌آورند. این میکروسکوپ کوانتومی ۳۵ درصد وضوح بهتری دارد و سلول را تخریب نمی‌کند و به ما امکان مشاهده‌ی ساختارهای بیولوژیکی را می‌دهد که پیش از این دیدن آن‌ها امکانپذیر نبود.مزایای این میکروسکوپ مشخص است از درک بهتر ساختارهای بیولوژیکی گرفته تا بهبود فناوری‌های مربوط به تشخیص بیماری. این تحقیقات در مجله‌ی Nature به چاپ رسیده است (لینک).
  4. خدمات ورک اسپیس گوگل برای همه قابل دسترس شد – ایسنا – گوگل تغییر بزرگی در خدمات آنلاین خود داد و مجموعه ابزارهای بهره وری ورک اسپس را به روی همه کاربرانی که حساب کاربری گوگل دارند، گشود. این اقدام گوگل به معنای آن است که کاربران برای استفاده از قابلیتهای بیشتر در سرویسهای گوگل درایو، میت، داکس، شیتس و سرویسهای دیگر نیازی به داشتن پروفایل سازمانی ندارند. – این خبر جالب رو چند روز قبل در Verge خوندم و الان دیدم ترجمه هم شده.
  5. مهم‌ترین سیستم عامل اپل چه تغییراتی دارد؟ – دویچه وله – سیستم عامل جدید برای رایانه‌های سری مک با نام macOS Monterey از محصولات جدیدی است که اپل امید زیادی به آن دارد. در این سیستم‌عامل جدید بین رایانه‌های مک و با دستگاه‌های دیگر اپل ازجمله آی‌پدها امکان هم‌گام سازی وجود دارد در واقع ماوس، صفحه کلید آی‌پد و رایانه می‌توانند یک سیستم یکپارچه را تشکیل دهند. در این سیستم کاربر می‌تواند در آی‌پد فایلی را بردارد و با کشیدن ماوس آن را به مک بوکش انتقال دهد.
  6. درباره تحلیلگر کسب‌وکار (نقش و مسوولیت‌های تحلیلگر کسب‌وکار، مهارت‌های شش‌گانه قسمت اول، مهارتها قسمت دوم) – دنیای اقتصاد – ترجمه دکتر محمد احمدزاده. استاندارد تجزیه و تحلیل کسب‌وکار یا BABOK (ویرایش سوم) شایستگی‌های شش‌گانه‌ای را برای تحلیلگر کسب‌وکار پیشنهاد کرده است. این شایستگی‌های اساسی، شرح رفتارها، ویژگی‌ها، دانش و خصوصیات شخصی را تعیین می‌کند که می‌تواند تجزیه و تحلیل کسب‌وکارهای امروزی را به نحو مناسب و حرفه‌ای انجام دهد.  این شایستگی‌های شش‌گانه عبارتند از: ۱- تفکر تحلیلی و مهارت حل مساله ۲- خصوصیات رفتاری ۳- دانش کسب‌وکار ۴- مهارت‌های ارتباطی ۵- مهارت‌های تعامل ۶- آشنایی با ابزارها و فناوری‌ها
  7. هشت مهارت مدیران عصر جدید – دنیای اقتصاد
  8. یک راهنمای شغلی: همیشه در حال استعفا دادن باشید – جادی – اگر همیشه جوری کار کنین که انگار در حال ترک شرکت هستین، هم نیروی بهتری خواهید بود و هم به خودتون در کوتاه و بلند مدت بیشتر خوش خواهد گذشت. بیاین به این فهرست ۱۰ تایی نگاه کنیم تا منظور رو دقیق تر متوجه بشیم
  9. شکارچی خاطرات: زندگی آدم‌های معمولی چه هیجانی می‌تواند داشته باشد؟ (همراه با نسخه صوتی) – ترجمان، ترجمه مقاله ای از گاردین – سالی مک‌نامارا کسی است که تابه‌حال هشت‌هزار دفترچۀ خاطرات از فروشگاه‌های اینترنتی و سمساری‌ها خریده و خوانده است. او می‌گوید «مرده‌ها مثل ما غیرت خاصی روی خاطراتشان ندارند». خواندن خاطرات آدم‌های غریبه چه چیزی دربارۀ زندگی افراد معمولی به مک‌نامارا آموخت؟
  10. چرا فکر می‌کنیم دوباره انجام‌دادن کارها کسل‌کننده است؟ (همراه با نسخه صوتی) – ترجمان، ترجمه مقاله ای Atlantic – یکی از تفاوت‌های آشکار بچه‌ها با بزرگسالان در نحوۀ فیلم‌دیدنشان است. بچه‌ها یک انیمیشن را صد بار هم که دیده باشند، باز می‌خواهند آن را ببینند. با اینکه صحنه به صحنه‌اش را حفظ شده‌اند، همچنان با لذت تماشایش می‌کنند. اما انگار یکی از اصول دنیای بزرگسالی این است که هر فیلمی را فقط یک‌بار باید دید، یا هر کتابی را فقط یکبار باید خواند. این تفاوت ناشی از چیست؟ آیا بچه‌ها هنوز درکی از کسالت ندارند، یا ما فراموش‌ کرده‌ایم که چطور باید از تجربه‌های تکراری لذت ببریم؟
  11. فروش بالای مک با پردازنده M1 حسادت رقبا را برانگیخته است؛ بازار پی‌سی آتش زیر خاکستر است – یک پزشک
  12. دار و دسته اپلیکیشن‌های «جکیل» و کلاهی که گاهی با نیت خوب یا بد سر اپل می‌گذارند! – یک پزشک

انگلیسی

  1. اتوماتیک (شرکت پشت سر وردپرس)، اپلیکیشن Day One رو خرید – مت مالنوگ –  اگر با این اپلیکیشن ژورنالینگ (خاطره نویسی) آشنا نیستید، حتما این مطلب از یک پزشک رو بخونید. اهمیت خبر تو چیه؟ مت مالنوگ قبلا گفته بود وردپرس در بلند مدت سیستم عامل وب میشه (همین الانش هم ۴۰% از سهم کلی بازار وب و ۶۵% از سهم کلی بازار CMS دستشه). حالا در این نوشته میگه شرکت اتوماتیک قراره برکشایر هاتاوی دنیای وب شه. اینو مستقیم نگفته ولی با این حساب خودش هم میشه وارن بافت اینترنت 🙂 از مت مالنوگ خیلی خوشم میاد. هر چند قدمهای خیلی کوچیکی بر میداره، ولی بسیار جاه طلبه و تا جاییکه دنبال کردم تا حالا به همه اهداف و پیش بینی‌هاش رسیده. میگید نه، نگاهی به صفحه ویکی‌پدیای شرکت Automattic بندازید!
  2. وب ناپدید شونده! – از پادکست Spark (وابسته به CBC کانادا) – در عصر وب چه می‌شود که لینکها از کار می‌افتند؟ آیا در خطر از دست دادن مطالب مهم تاریخی هستیم؟ YouTube انحصار ویدیوی آنلاین را در اختیار دارد، معنای این برای سازندگان محتوا در دوره کسب درآمد و NFT چیست؟

چند تا خبر جالب دیگه هم داشتم، که دیگه فرضت نشد بنویسمشون. شاید در لینک‌های هفته ۵ نوشتم، شاید هم طول هفته به همین لیست اضافه کردم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا