هکر نیوز چیه و چطوری این سایت رو هک کنیم؟

امروز میخوام درباره هکرنیوز بنویسم. چیه، به درد کیا می‌خوره، با چه مکانیزمی کار می‌کنه، و چطور این سایت رو هک کنیم (مطابق تعریف دوم از هک): یعنی چه‌جوری می‌شه خیلی سریع بهترین اخبارش رو مرور کرد، بهترین ایده‌هایی رو که در این سایت مطرح شدن رو پیدا کرد و چیزهایی از این قبیل. در واقع این مطلب، تکمیلیه بر این مطلب از جادی: «هکرها چه خبری می خونن؟ بررسی هکر نیوز»

آشنایی کلی

بینیم مدخل ویکی‌پدیای این سایت چی میگه:

Hacker News یک وب سایت خبری-اجتماعی با محوریت علوم کامپیوتر و کارآفرینی است که توسط صندوق سرمایه گذاری پل گراهام و شتاب دهنده Y Combinator اداره می‌شود. به طور کلی، محتوای قابل ارسال به عنوان «هر چیزی که کنجکاوی فکری فرد را ارضا کند» تعریف می‌شود.

با این تعریف میشه دید که مخاطب هکر نیوز، لزوما هکرها نیستند. چند تا مثال میزنم تا تنوع این جور مطالب دستتون بیاد:

بر خلاف خیلی سایتهای پر زرق و برق دیگه، این سایت ظاهر خیلی ساده‌ و مینیمالی داره، یعنی هیچ خبری از عکس نیست که آدم رو یاد ادیتورهای برنامه‌نویسی میندازه. یه چیز عجیب دیگه اینکه بر خلاف خیلی سایتهای دیگه تقریبا هیچ مکانیزم طبقه‌بندی اطلاعاتی (Taxonomy) نداره، یعنی از برچسب‌ها و دسته‌بندیها استفاده نشده و اینجوری نمیشه راحت نبش قبرش کرد. و اینجوریه که علاقه‌مندای این سایت عادت میکنن به طور مرتب بهش سر بزنن. شاید بشه گفت از این لحاظ شبیه توییتره.

تنها دسته‌بندی که میشه از منوهای سایت استنتاج کرد اینه:

مکانیزم

در فوریه ۲۰۰۷ که Paul Graham میخواست این سایت رو  ایجاد کنه هدفش این بود که یک شبکه اجتماعی مشابه روزهای اولیه Reddit رو از نو بسازه، با این تفاوتها:

  • برخلاف Reddit که کاربران جدید می‌توانند بلافاصله به محتوای سایت رأی مثبت و رأی مخالف دهند، تا زمانی که ۵۰۱ امتیاز «کارما» جمع نکنند، هکر نیوز به کاربران اجازه رأی دادن را نمی‌دهد. امتیازات (Points) به این ترتیب محاسبه می‌شود: تعداد آرای مثبت محتوای یک کاربر معین منهای رایهای منفی محتوای تولید شده توسط این کاربر.
  • به همین ترتیب «علامت گذاری» نظرات (Flagging یا اعلام نظرات دیگران به عنوان یک نظر نامناسب)، تا زمانی که کاربر ۳۰ امتیاز کارما نداشته باشد، مجاز نیست.

با این مکانیزمها گراهام امیدوار است از پدیده سپتامبر ابدی که منجر به زوال عمومی گفتمان هوشمند در یک شبکه‌اجتماعی می‌شود، جلوگیری کند. این سایت نگرشی فعالانه در زمینه تعدیل محتوا دارد، از جمله

  • ردیاب‌های خودکار شعله (Flaming: شعله کشیدن مباحثات احساسی و توهین کاربران به یکدیگر)
  • ردیاب‌های خودکار جفنگ (Spam)
  • تعدیل (moderation) محتویات و نظرات توسط اعضای سایت
  • ممنوعیت پنهان: عدم نمایش پست‌های نامناسب کاربر، بدون اینکه خودش از آن مطلع شود.
  • استفاده از نرم‌افزارهای اضافی برای تشخیص حلقه‌های رأی دادن (دستکاری رای دادن هدفمند به نوشته‌ها)

استفاده از همین مکانیزمهاست که باعث شده این شبکه اجتماعی سالم بمونه و هر روز مخاطبهای حرفه‌ای بیشتری رو جذب کنه.

برای آشنایی بیشتر با نحوه استفاده از این سایت و مکانیزمهاش، به این دو بخش از سایت هکر نیوز مراجعه کنید: راهنماسئوالات متداول (FAQ)

با مرور بخش FAQ به یه نکته جالب رسیدم: علاوه بر امتیازاتی (Points) که کاربرها به مطلب میدن، با گذشت زمان از امتیاز کلی (Score) مطلب کم میشه، مثل تبخیر شدن فرومون در الگوریتم مورچگان. یه کاربر باحال با مرور کدهای این برنامه (که متن باز هست و با یه لهجه از زبان Lisp نوشته شده)، این موضوع رو تشریح کرده. اگه حوصله داشتید این متن رو بخونید.

هک هکر نیوز

گفتم که هکر نیوز با Lisp نوشته شده و این زبون هم راست کار با لیستهاست. چرا به لیستهای این سایت سر نمی زنید؟ بهترینها، بهترین کامنتها، داغترین مطالب، نوشته‌های کاربران جدید، فرصتهای شغلی (معرفی شده توسط کاربران)، …

ضمنا API هکر نیوز به صورت متن باز در دسترسه، و بر مبنای همین API و خلاقیت جامعه کاربران علاقه‌مند به این سایت، سایتهای جالب دیگری ایجاد شدند، برای مثال:

  1. سایت hckr news: مطالبش دقیقا همون هکر نیوزه ولی با یه اینترفیس بهتر و مدرنتر. خوبیش چیه: این امکان رو میده که بهترین اخبار رو مرور کنید (۱۰ خبر برتر، ۲۰ خبر برتر، ۵۰% برتر). ممنون از جادی عزیز بابت معرفی این سایت.
  2. سایت Best of Show HN: اینجا فینال گات تلنت برنامه‌نویسهاست. چه شود J یعنی ۱۰۰ نمایش برتر همه سالها، البته به تفکیک سال هم داره، یعنی: ۱۰۰ نمایش برتر سال ۲۰۲۱، ۲۰۲۰، … ۲۰۰۹. سایتهای زیر رو از همین سایت پیدا کردم.
  3. Paper HN: یادتونه گفتم هکر نیوز کاملا متنیه؟ این سایت یه اینترفیس گرافیکی از هکرنیوز رو ارائه میکنه.
  4. هکرنیوز آکادمیک: بهترین دوره‌های آنلاینی رو که کاربران هکرنیوز معرفی کردند، یه جا جمع کرده. و البته معلومه که بیشتر این دوره‌ها مرتبط با برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی و … هستند.
  5. ردگیر تغییرات عنوان پستهای هکر نیوز: تغییرات عناوین پستهای هکرنیوز رو نشون میده.
  6. هکر نیوز کلاسیک: گاهی اوقات مقالاتی در مورد HN با تاریخ در عنوان مشاهده می کنید، مانند “(۱۹۹۸)”. یکی از کاربران هکر نیوز متوجه شد که اینها میتونن پست‌های خوبی باشند. استدلالشون هم اینه  که در سایتی که به اخبار اختصاص دارد، مقالهای که مدت‌ها پس از انتشار آن ارسال شده است باید خوب و جالب باشه. بنابراین ایشون با فیلتر پست‌های هکر نیوزی که در عنوانشون تاریخی وجود داره و بیش از ۴۰ امتیاز کسب کرده، درست کردند. تاریخهای مقالات صعودی هستند (از ۱۹۰۰ تا ۲۰۱۰)
  7. روندهای فرصتهای شغلی هکرنیوز: اسمش کاملا گویاست. نصبش کنید و برای مثال با دستور hjt react روند آکهی های شغلی مرتبط با React رو ببینید. اگر هم حوصله اینکار رو ندارید، به این سایت سر بزنید.
  8. کتابهای هکر نیوز: واو، یه پروژه خیلی جذاب، سرویسی است که کتابهایی را که در بخش نظرات درج شده در سایت Hacker News رو فهرست می‌کند و بر اساس تعداد دفعاتی که کتاب معرفی شده و کارمای معرفی کننده کتاب بهشون رتبه میده. همونطور که صاحب این ایده میگه، انتظار داشتم که کتابهای فنی بیشتری ببینم، اما در واقع لیست بسیار متنوعی ایجاد شده: مانند راه اندازی استارت‌آپ، مدیریت ، والدگری (تربیت فرزند)، ذهن آگاهی و غیره.
  9. اپلیکیشن هکر نیوز: البته ظاهرا این پروزه متوقف شده، ولی اگه دوست داشتید میتونید برید گیت‌هاب این پروژه و فورک بزنید … یا از نو شروع کنید.

شما چه چیز جالب دیگه ای در هکر نیوز پیدا کردید؟ چه ایده دیگری دارید؟ به عنوان یه چالش آیا میتونید با استفاده از API هکر نیوز، یک سایت جالب دیگه بسازید؟ برای مثال آیا می‌تونید Best of Ask HN رو بسازید و یا مثلا بر اساس این ایده (۲۰۱۴)، یک فیس لیفت دیگه از هکر نیوز ارائه کنید!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا