تصویری که زمانۀ ما از آدم موفق ساخته است، کسی است که صبح تا شب کار میکند تا پول دربیاورد و بعد آن پول را خرج کالاهای پرزرق و برق و سفرهای ماجراجویانه کند و دوباره بیشتر کار کند تا بیشتر پول دربیاورد تا بیشتر خرج کند. این چرخه پایانی ندارد. جایی وجود ندارد که اگر به آن برسی، دیگر بتوانی نفس راحتی بکشی و آرام بگیری. سوند برینکمن، فیلسوف دانمارکی، میگوید شاید وقت آن رسیده است که بایستیم و راه دیگری را پیش بگیریم.
مقاله «هنر ظریفِ کمتر کارکردن» (نسخه صوتی) از اون مقالاتیه که تا حالا چند بار خوندم / گوش کردم و یه تلنگریه که بهمون میگه مصرفگرایی رو بگذاریم کنار و به سادهزیستی بپردازیم.
احتمالا با عبارت FOMO: Fear Of Missing Out یا «ترس از دست دادن فرصتها» آشنا هستید. الان مدتیکه که صحبت اینه که چرا میترسید؟ ترس رو با لذت جایگزین کنید (JOMO: Joy Of Missing Out). یعنی دست از رقابت و به اصطلاح Rat Race دست بردارید و از زندگیتون لذت ببرید. تا حدی همون حرفی که حدود یک قرن پیش برتراند راسل در مقاله «در ستایش بطالت» زد. در نگاه اول ممکنه عجیب غریب به نظر بیاد، ولی ارزشش رو داره که دربارهاش تجدید نظر کنیم.
اگر در بخش کتابهای گوگل Joy of missing out رو جستجو کنید، میبینید که تا حالا حداقل ۳ عنوان کتاب در این مورد نوشته شده، که نویسنده یکیشون همین آقای برینکمنه و در سال ۲۰۱۹ نوشته شده و توسط ترجمان در سال ۱۳۹۹ ترجمه شده، البته تحت عنوان «فضیلت کناره گرفتن».