پارسال تقریبا همین موقعها بود که ویروس کرونا وارد همهگیری جهانی شد. به دنبالش برای خیلیهامون این سئوال پیش اومد که حالا چطور باید سیستم ایمنی بدنمون را در برابر ویروس کرونا تقویت کنیم تا دچار این بیماری نشیم و احتمالا در شبکههای اجتماعی شروع کردیم به دریافت و ارسال راهنماهای مرتبط. از جمله مطالب مفیدی که به دستم رسید فیلم نیم ساعتهای بود که آقای دکتر اباذر حبیبینیا موسس و مدیر «آکادمی تغذیه ورزشی کانادا (Caasn)» تهیه شده بود.
در این فیلم آقای دکتر حبیبینیا ضمن معرفی چهار لایه سیستم بدنی، راههای تقویت این سیستم در مقابله با ویروس کرونا رو معرفی میکنه، او از نقش ویتامینهای دی (D)، سی (C)، آ (A) و همچنین عنصر زینک (Zinc) گفته و تاکید میکند که خوردن شیرینی و شکلات مثل این میمونه که سرباز خط مقدمی که باید با ویروس مبارزه کند، مست شده و توانایی مبارزه را از دست میدهد و بنابراین نباید شیرینی و شکلات خورد.
خلاصه این فیلم
گلبولهای سفید
انواع گلبولهای سفید: نوتروفیل: ۶۲ درصد – لنفوسیت: ۳۰ درصد – منوسیت: ۵.۳ درصد – ائوزینوفیل: ۲.۳ درصد – بازوفیل: ۰.۴ درصد
وظیفه گلبولهای سفید: بلعیدن و از بین بردن ویروس = فاگوسیتوز
لایههای دفاعی
- ماکروفاژهای بافتی: گلبولهای سفیدی که از قبل در بافتهای بدن (مغز، کبد، ریه …) قرار دارند.
- گسیل نوتروفیلها به بافت مد نظر
- گسیل لنفوسیتها و منوسیتها به بافت مد نظر
- تولید بیشتر گلبولهای سفید در مغز استخوان (تا حتی ۵۰ برابر)
روش تقویت هر لایه
لایه | شرح | روش تقویت |
۱ | ماکروفاژهای بافتی |
|
۲ | نوتروفیلها |
|
۳ | لنفوسیتها و منوسیتها |
|
۴ | مغز استخوان |
|
ضمن تشکر از دوست خوبم آقای مهندس احمد عابدینی، این فیلم رو به اشتراک میگذارم.