یک سالگی ریکامندو

خیلی خوشحالم که تونستم یکسال به وعده‌ای که به خودم و خوانندگان دائمی وبلاگ، یعنی انتشار یک مطلب جالب در روز، وفادار باشم. البته شاید لازم باشه بین کمّیت و کیفیت تفاوت قائل شد. با این دید:

  • وعده کمّی (انتشاز یک مطلب در روز): کاملا محقق شده.
  • وعده کیفی (انتشار مطالب جالب): از نظر من که بالای ۸۰-۹۰ درصد محقق شده. خوانندگان هم بعضا بازخوردشون رو در نظرات گفتن، و امیدوارم باز هم نظراتشون رو ذیل هر مطلب یا ذیل این نوشته بنویسند.

البته تاریخ تولد دقیق ۱۲ خرداده، چون تو این تاریخ بود که با الهام از سایت recomendo.com (به همت کوین کلی و دوستان)، این وبلاگ رو راه‌اندازی کردم، ولی همون موقع چون عجله داشتم که زودتر سر و شکل سایتم رو زودتر ببینم، سریع ۱۲ مطلب رو آماده کردم و در سایت گذاشتم 🙂

حالا برسیم سراغ چند موضوع: پربازدیدترین مطالب، مطالب منتخب از دید خودم، مشکلات و درس آموخته‌ها، و ارائه برنامه سال جدید.

مطالب پربازدید

تا جایی که یادمه پلاگینهای آمار بازدید سایت رو حوالی تیر و یا مرداد نصب کردم. اون موقع بازدید روزانه حدود ۲۵ الی ۳۰ مطلب بود، که الان رسیده به حدود ۴۰۰ الی ۶۰۰ مطلب (و پیک حدودا ۸۰۰). البته آماری که این دو تا پلاگین میدن، متفاوته ولی نزدیک.

القصه، ۱۰ مطلب پربازدید تا حالا عبارتند از:

  1. فهرست خطوط تاکسی تهران (۲۷,۶۳۹)
  2. موسیقی به زبان ساده با محمد خدادادی – موسیقی دستگاهی ایران (۱,۱۷۱)
  3. کتری رو بذار، دارم میام (۷۹۳)
  4. دوره های رایگان دروس پایه اول تا دبیرستان گروه مدرسان دانشگاه صنعتی شریف (۴۵۰)
  5. کلی طرح آماده برای ساخت هواپیمای کاغذی (۳۴۲)
  6. میز قهوه خوری / آکواریوم ساخته شده با لوله پولیکا (۲۹۴)
  7. مغالطه قمارباز: اشتباه ساده ریاضی که می‌تواند موجب ورشکستگی شود (۱۹۷)
  8. ممدلی گفت: بابک رجبی، موتسارت، سعدی (۱۶۴)
  9. چند سایت برای دسترسی رایگان به مقالات آکادمیک (انگلیسی) (۱۵۸)
  10. دانلود کتاب «چگونه به یک حرفه ای تبدیل شوم؟» دکتر لشکر بلوکی (۱۳۷)

اون یکی پلاگین، آمارها رو کمی بالاتر نشون میده: بازدید مطلب اول رو ۳۰،۲۰۰ نشون میده و مطلب دوم رو ۱۳۰۰، و الخ. تو بعضی نوشته‌ها هم اختلاف فاحشه و پلاگین دوم به طرز معناداری تا چند برابر اعداد بزرگتری رو نشون میده. جوری که وسوسه شدم هر دو تا پلاگین رو پاک کنم و خلاص 🙂

همونطور که دیده میشه، فهرست خطوط تاکسی با اختلاف پربازدیدترین مطلبه. یه کار دل برای اینکه مشکلی رو که برای خودم پیش اومده بود رو حل کنم که ب دل مخاط هم نشست.

ردیف سوم برام عجیبه، این مطلب رو یکی از دوستام در تلگرام برام فرستاد که چون خیلی ازش خوشم اومد در سایت قرار دادم، بعد فهمیدم جناب فهیم عطار خودش هم وبلاگ داره و لینکش رو هم در سایت قرار دادم، از نظر تئوری (داستان SEO گوگل)، این مطلب نباید این همه پربازدید باشه ولی هست!

۱۰ مطلب منتخب سردبیر، یعنی خودم 🙂

شاید عنوان بهتر این بخش این باشه 🙂 مطالبی که امیدوار بودم بیشتر دیده شن، ولی نشدن!

  1. بخش کافه سئوال (که پیشنهاد دوست خوبم جناب مهدی نصری راه‌اندازی کردم) به نظرم یکی از بهترین بخشهای سایته، در منوی اصلی سایت هم قرار دادم، ولی زیاد دیده نشد!
  2. کتاب شروع کن، رشد کن، تغییرش بده: ۴۲ ابزار برای تسریع رشد کسب‌وکار ناب و چابک
  3. کتاب فروشگاه همه چیز: جف بزوس و عصر آمازون
  4. کتاب ساده‌سازی: چگونه بهترین کسب و کارهای دنیا به موفقیت رسیدند
  5. معرفی سایت TKSST: فیلم‌های سرگرم‌کننده و آموزشی برای کودکان
  6. هکر نیوز چیه و چطوری این سایت رو هک کنیم؟
  7. با سایت Artvee هنر کلاسیک را کشف کنید
  8. ۵۵ نقل قول درباره طراحی
  9. در ستایش بطالت با صدای احسانو (و کلا مطالب برچسب هفته کاری چهار روزه)
  10. ماشین زمان و مکان موسیقی
  11. معرفی Airtable: ترکیبی از اکسل و شیرپونت (که البته باید بعدا هم مثالهای کاربردی Airtable و یا آموزشش رو هم می‌گذاشتم، که فرصت نشد)
  12. چاره اندیشی برای اضطراب: ۳۰ ایده از استاد مصطفی ملکیان (و کلا مطالب برچسب ساده‌زیستی)

نقل قول منتخب: این کار برام خیلی سخته. ولی دیدم این نقل قول رو بوکمارک کردم. منطق یا تخیل

ضمنا اگر خواننده دائمی سایت هستید و از قابلیت بوکمارکش استفاده نکردید، وای بر شما. و واب بر من که این قابلیت رو تا حالا شفافتر ارائه نکردم!

مشکلات و درس‌آموخته‌ها

  1. نوشتن یک پست در هر روز کار زمانبریه، خصوصا اگر در طول روز حجم کاریتون زیاد باشه، بخواهید به بچه هم برسید و همزمان بخواهید کیفیت نوشته‌ها رو هم بالا نگه دارید. بنابراین باید تعداد مطالب نوشته شده در هفته رو محدود کنم. هر جند ممکنه در نگاه اول اینکار با از قانون ۷۰-۲۰-۱۰ جور در نیاد، ولی براش راه حل دارم.
  2. اوایل برای مطالب عکس نمی‌گذاشتم (درست مثل سایت recomendo.com)، بعد از یکی دو ماه، گفتم برای نوشته‌ها عکس بگذارم. اوایلش احساس میکردم این هم یه تفننه، ولی بعد همین برام دردسر شد، چون قسمت قابل توجهی از وقتی که صرف یک نوشته میشه (حتی اگر نقل قول باشه)، صرف عکس میشه. چرا؟ یه بار به مراحلی که برای اینکار صرف میکنم نگاه کنیم:
    1. جستجوی عکس مناسب در Bing یا گوگل.
    2. در صورت نیاز، برش عکس برای رسیدن به یک سایز Wide ترجیحا استاندارد، مثلا ۱۶×۹.
    3. کاهش حجم عکس با فشرده‌ساز.
    4. قرار دادن در نوشته.
  3. خیلی مطالب بود که میخواستم بنویسم، ولی به دو علت نتونستم بنویسم.
    1. یا ایده خیلی خوب بود، ولی فرصت اینو نداشتم که بخوام اون ایده رو قشنگ بپرورونم، و بعد در وبلاگ قرار بدم
    2. یک مطلب جالبی رو میخوندم، ولی از قبل تقویم مطالب هفته کامل بود، میگذاشتم برای بعد، و بعدا به دلایل مختلف وقت (از جمله دلیل ردیف قبل) نمی‌شد در سایت قرار بدم.
  4. بعضی وقتها میشد که آخر شب میخواستم به قولم عمل کرده باشم، ولی جونی هم برام باقی نمی موند که یه مطلب اصیل از خودم بنویسم. چی کار میکردم: انتخاب یک خبر جالب و کپی کردنش در سایت! درسته، کار اون روزم راه می‌افتاد، ولی اینکار چندان به دلم نمی‌چسبید، چون ذاتا از کپی‌کاری محض بدم میاد. برای مثال: همین نوشته دیروز: «تازه‌های گوگل در کنفرانس ۲۰۲۱ توسعه‌دهندگان».
    1. ممکنه بگید: کپی کردن چندان هم بد نیست و چنین کنند بزرگان. جواب: موضوع اینه که قانون سرانگشتی کپی کاری اینه: ۷۰ درصد کپی، ۳۰ درصد تغییر و بهبود. ۱۰۰ درصد کپی کردن خوب نیست.
    2. ممکنه بگید: خوب خلاصه‌اش میکردی. جواب: همین خلاصه کردن هم کار آسونی نیست (خصوصا در آخر شب)،

ارائه برنامه سال جدید

الف) ایجاد بخش لینکهای جمعه (لینکدونی)

این بخش قراره این مشکلات رو حل کنه:

  • از دست رفتن فرصت معرفی مطالب و ایده‌های جالب.
  • صرف زمان برای انتخاب، برش، فشزده سازی عکس.
  • کپی پیست نکردن مطالب.

البته شاید هم اسم این بخش رو گذاشتم گلچین آخر هفته. یعنی یک سری لینک و نقل قول. ببینیم چه میشه.

جزئیات فنی (اگه دوست داشتید از روش بپرید): از لحاظ اجرایی دو گزینه دارم

  1. ممکنه برای این لینکها ساختار اطلاعاتی خاصی رو مد نظر قرار ندم و تو همین ادیتور ساده تایپشون کنم.
  2. ممکن هم هست بخوام ساختار مندش کنم (استفاده از پست سفارشی). در اینصورت نمیخوام برای اینکار، از یه پلاگین اختصاصی استفاده کنم. و اینکار رو با استفاده از پلاگین عمومی Pods و ACF انجام میدم، و بنابراین دستم باز خواهد بود که هر جور که خواستم اجراش کنم. فقط یادم باشه جوری محدودش کنم که باز نیفتم تو بازی عکس و وقت تلف کردنهای دیگه.

مزیت اولی: اجرای ساده. مزیت دومی: قابلیت آرشیو اختصاصی و کنترل گرانولار.

ب) محدود کردن تعداد نوشته‌ها: ۴ نوشته در هفته

از این به بعد به جای اینکه هر روز بنوسیم، فقط ۴ روز می‌نویسم. تکلیف جمعه که معلوم شد. میمونه سه روز دیگه در هفته. که روزهای زوج رو انتخاب کردم: شنبه، دوشنبه، و چهارشنبه. اینجوری فرصت میکنم، ۳ مطلب خوب رو در طول هفته ارائه کنم.

ج) دعوت از نویسنده میهمان

چند ماهی میشه که به این موضوع فکر میکنم، ولی هنوز فرصت نکردم مکانیزمش رو طراحی و اجرا کنم. ساده‌ترین کار اینه که یه آدرس ایمیل بدم، برای ارسال نوشته مهمان، روش دیگه اینه که یک فرم برای اینکار طراحی کنم. با اجرایی کردن بند ب، فرصت کافی برای اینکار فراهم میشه.

د) اصلاح دسته‌بندی نوشته‌ها

موقع راه‌اندازی سایت، برای تسریع کار، دقیقا دسته‌بندیهای recomendo.com رو در سایت پیاده کردم. ولی در طول این یکسال این حس بهم دست داد که بهتره دسته‌بندیهای سایت رو اصلاح کنم. امیدوارم فرصتی کنم و اینکار رو انجام بدم.


صمیمانه منتظر دریافت نظرات شما هستم.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا